2013. augusztus 31., szombat

THE REINCARNATION

Sum Cheung, Hong Kong 1976


A BALD-HEADED BETTY (1975) című alig ismert exploitation után, Sum Cheung rendező mára egy szintén ritkaságszámba menő horrort rendezett, méghozzá a később giga-sztárrá emelkedett, igencsak fiatal Yun-Fat Chow szerepeltetésével. A „REINKARNÁCIÓ” ismét egy olyan mozi, amit valószínűleg vajmi kevesen láthattak a „nyugati” világban, hiszen ez esetben is némi ósdi ázsiai VHS-kazi került elő, és természetesen DVD kiadás még a láthatáron sincs. Újra és újra azt mondom, hogy nagy kár, mert a film kiváló, remekül reprezentálja a korai hong-kongi kísértet-rémdrámák libabőrös atmoszféráját.




’1961 ~ a gazdag üzletember fiatal feleségét egy viharos éjszakán elcsábítja a jóképű sofőr. Egy év elteltével már együtt élnek, a nő 7 éves kislányával együtt. Azonban a gaz csábító (link, felelőtlen szerencsejátékos) – ugyancsak egy viharos éjszakán – megöli a nőt és gyermekét. A véres és drámai jelenet előrevetíti a 20 évvel későbbi HK cat III. filmek gátlástalan brutalitását.




’1974 ~ a gyilkos férfire feltűnően hasonlító fiú menyasszonya oldalán tűnik fel, friss diplomás építőmérnökként éppen bemutatkozik a hölgy szüleinek és bátyjának (Yun-Fat Chow). Az ifjú pár a lány szülei által bérelt házba költözik, mely régóta lakatlan. „Mit ad Isten” megjelenik a 12 éve halott nő (mint főbérlő) kislányával együtt, és egy cseppet sem öregedtek. A szellem-főbérlő özvegynek mondja magát, az ifjú férj hát nem beleszeret?




A gyilkos apa (az egykori sofőr) hazatér Kanadából, és az apósék által bérelt házban – mely az egykori rémtett helyszíne – kell szembesülnie szörnyű múltja túlvilágról irányított súlyos következményeivel. A síron túli bosszú durva és kegyetlen…
















~~~

Nincsenek megjegyzések: